Tuesday, April 22, 2008

Kaamatan..

People talk about Kaamatan recently..

Bila Kaamatan di Kg ko? Brapa haribulan?
Alala, x dapat pigi la tu sebab di Kg sa pun buat itu hari jg..

Here are some of the statements come out from each mouth of the villagers.. And me??
Last Saturday my village (Kg. Kumawanan) was having a meeting regarding the upcoming kaamatan celebration and I intentionally didn't showed up.. Yeaahh, I admit that I really didn't wanted to be one of the commitee.. My brother did showed up and as expected he's been selected to be a Chairman for the project..LOL..

And last night, the treasurer who is happen to be my neighbour came asking for the fee.. As agreed by the committee:

Family : RM 20
Bachelor: RM 20 (Kesian la bujangan di Kg sa ni, tiada less ka?)

So we paid RM40 but I'm not sure weather I really can join it or not because I might have Induction Course at the end of May..

and today, went to Cafe and the owner who is also my grandparent's neighbour asked whether I'll join the Kaamatan there (Kg. Sandapak)..Then I replied, 'tengok la dulu aunty, mungkin sa join juga tu'..

and the past few days my cousin asked me for sponsorship for one of the Kaamatan event in her village (Kg. Bingkor Lama).. She also asked me to be a judge for the event.. Then I replied "Uihhh, mana la sa pandai jadi pengadil, nanti org complaint"

So guys, the month of haverst festival is coming very soon.. I really can feel it now..

"yang belum lagi buat tapai tu bagus buat sekarang, mau bawa time kaamatan nanti"


'Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan' in advance..

7 comments:

tajau said...

wakaka... sa pun masa d sana dulu kena suru juga attend tu meeting.. haha tp jan ko susa rumah kita mang dr dulu nada wakil tu.. hehehe

sapa yg buka cafe d sana..

ih..ih..ih sa mo jd pengadil unduk ngadau buleh? wakaka..

chegu carol said...

yabah kan...mo mula sdh kaamatan. sini kg masak pun sdh meeting yg last week.

btw, kaamatan peringkat daerah kgau is on 4th may bah kan?

Kadus_Mama said...

How much i miss Kaamatan in sabah!! Macam lama sudah tia p oh! last time d Ranau, mesti me and sis will go to the Community Hall p tingu tu Ratu Santek..acara fav tu..

Anywa..Happy Kaamatan in ADVANCE to u too..

FredDass said...

Tu la sa malas datang.. Lagipun sa tau Induksi sa bulan 5 sure x dapat jalan tugas sebagai committee jg tu..

Tu cafe c Aunty Kilit yang buka kan, adik Uncle David Daigo yang depan rumah nenek tu..

Ba, nanti sa kasi tau si Illah suruh ko jadi pengadil import utk unduk ngadau..

FredDass said...

Chegu Carol: Owhh, x tau pula yang peringkat Keningau.. 4hb ka? kalau mcm tu sempat la sa p jalan2 ni nanti..

Tapi Unduk Ngadau Keningau belum pernah lagi menang kan d Hongkod.. Sumandak Penampang ja tu balik2 menang yang peringkat Sabah..

FredDass said...

Ba, balik la Ranau bulan depan.. Kalau x pun p Hongkod Koisaan 30 n 31 May nanti p tinguk tu ratu.. Baru puas hati, semua santek2 belaka.. Hehehe..

Thanx anyway.. Happy Kaamatan also to semua org2 Sabah yg x dapat balik Sabah tuk celebrate Kaamatan this year.. Sa ni d Sabah pn ter'miss' juga pasal tu kursus.. Tapi at least yang peringkat kampung2 ada chance juga la mau p..

chegu carol said...

Yabah...paling2 pun masuk top 7 saja. Tiada lah pernah dapat top 3.