Monday, November 17, 2008

Temporary Maid..

She's home..
No..No.. Not my girl friend..

Sister is home..
Means I have someone preparing meals at home..
No more thoughts of 'apa mau makan nanti ah?'..
No more lunch at Cafe during weekdays.. So bored with the foods..
No more me cooking..
No more me at kitchen..
Yahooo...

Since she stepped home yesterday, never stop complaining about this and that..
Can you imagine, only the brothers at home..
Not even have a 'she' to do the house chores..

Well, the thought of women always far beyond men's thinking..
The definition of 'clean' by her is furthur up my par level..
Admit that..

Woke up early today..
She started with the kitchen.. Even before I go to work..
*shocked*
Owkay, I never clean 'that' as long as I can remember..

Just now, she sms me to buy a broom and a mop..
Can you imagine what kind of chores she's up to now..
The chores that we brothers do once in a year..
*giggle*

And now, cannot wait to be home for lunch.. Hehehe..

14 comments:

tajau said...

klu psl kerja rumah campen suda dia 2.. tp klu msak, nda taw la sbb jarang dia masak d ruma... masak maggi slalu la...

nanti ko kasi taw apa yg dia masak ok ka? hehe ba capat la pulang.. nanti ko kasi tau mcm mana masakan dia..hehe... sms ka...

chegu carol said...

a girl will always a girl bah...itu cleanliness instinct is always there deep in our heart....hehehe

i can pretty imagine how she react bila first sampai rumah....hahaha...

cicak said...

punya siuk dpt jmpa sibling yg lama suda tia jumpa, suda tu rajin lagi tulung kemas rumah tu. hahahaha..

unluckily, kakak sa yg kadang2 balik, kalau kemas rumah, bisingggggggggg saja keja dia.
Erk!

suda tu, adik ppuan sa, jenis ikut mood ni kalau mo kasi kemas rumah.
kwang3x la trus

FredDass said...

tajau: Wahahaha.. Owhh, kalau kemas rumah mimang ok la.. Xda piring trus di dapur owhh.. Terus bekilat segala-gala.. Trus sa rasa mcm dapur baru pula..

Owh yg kemarin dia tumis sayur kailan campur isi ayam.. Dia bilang si boy suda modify tu masakan dia supaya sedap.. Hahaha..

Sa rasa 1 bulan cuti x cukup owh masa dia kasi bersih rumah.. Teralmpau banyak.. Dapur pun belum siap lagi.. Hehehe

FredDass said...

Chegu Carol: Betul tu, sa rasa bersih suda kan tapi dia cakap masih lg kotor.. Hahah.. PAstu tiba2 sa tanya 'itu pun mau kasi bersih juga ka?' haha.. Matilah..

FredDass said...

Owh.. Nasib adik sa ni jenis yg tidak bising.. Dia buat jak karaja.. Kalu kurang dia suruh jak p beli.. hehe..

Mana tahan kan 3 org kasi kotor rumah lawan saturang tukang kasi bersih.. Hehehe.. Garenti tu karaja x habis.. Hehehe..

tajau said...

owhh..klu c boy suda modify mang compom ada problem la tu hahaha...

mang dia mcm tu.. sama ja mcm bini sa.. kadang2 lpas sa masak.. lpas kasi bersih dapur la... dorg pigi kasi bersih lg..

skali sa p tingu smpi d bawah dapur gas ba dorng p lap... hehehe.. ada minyak kunun...

sa ckp itu pun mo kira juga ka..hehe besala perempuan kaaa dorg ckp...

Kadus_Mama said...

nah!!!! nasib ko ada sister..hehe kalau nda..hmmm i wonder who will clean your house..hahaha!!

chegu carol said...

hahaha...bagus adik ko, ndak mengomplen mo kasi bersih rumah. kalu sa, kalu time sa kasi bersih rumah ada durang brothers sa, mmg sa bising tu. Tapi kalu sa saturang ja kasi bersih...normally i dont complain much. hahah...but luckily time brothers sa belum kawin, sa most of the time spent my time in uni...jadi jarang lah mo clean up their messes. Bila sa sdh back for good, durang sdh kawin. Jadi bini2 durang lah yg look after their mess. Hehe....

FredDass said...

tajau: Confirm dia x pandai masak.. Sa suruh jak dia kasi bersih rumah.. Tapi sa tinguk 50% belum siap lagi.. Hahaha..

Hal2 prepare potong sayur, bawang n segala2nya dia juga.. Sa tinggal masak jak.. Hahaha..

Nanti sa mau suruh ko kasi kursus dia masak ni kalau dia sua balik KL..
Hahaha..

FredDass said...

Kadus_Mama: Tu la bah nasib dia ada juga perempuan.. Dia jak la harapan membersih rumah ni kalau cuti2 sikul..Huhuhu..

Tu la tu saturang jak perempuan, dia juga la yg kami sayang2..

Mau kasi mahal berian dia la ni nanti..
Hehehe

FredDass said...

Chegu Carol: Nasib la ko x jadi kakak sa.. kalau x, kuyak la telinga sa kena leter ni hari2.. Hahahaha..

Sa kasi bersih juga tapi jarang2.. Tu la after kasi bersih dpt maintain 2 hari jak pastu hari2 seterusnya berselerak la tu.. Hehehe

Mau cari pasangan hidup la ni cepat2.. hehehe

Kadus_Mama said...

hahahahhaa...ada kah mau kasi mahal berian!! hahahah punya jahat!!

FredDass said...

Kadus_Mama: Sa mau kasi sama harga macam sumandak penampang bah.. Hahahaha.. Kenapa sumandak Penampang mahal ah?